Verdsettelsesprinsippene ved innløsning av aksjer : omsetningsverdi eller forholdsmessig andel av selskapets underliggende verdier?

DSpace/Manakin Repository

Verdsettelsesprinsippene ved innløsning av aksjer : omsetningsverdi eller forholdsmessig andel av selskapets underliggende verdier?

 

Tweet Share on Facebook
Title: Verdsettelsesprinsippene ved innløsning av aksjer : omsetningsverdi eller forholdsmessig andel av selskapets underliggende verdier?
Author: Edvardsen, Kristin Murberg
Date: May-2008
Type: Master thesis; Mastergradsoppgave
Abstract: Aksjeloven og allmennaksjeloven hjemler rett til innløsning i en rekke ulike tilfeller. Når aksjer skal innløses etter noen av de nevnte bestemmelsene, må de verdsettes. Hvilke verdsettelsesprinsipper som da skal anvendes, har vært omstridt. Hovedspørsmålet er om aksjene skal verdsettes med utgangspunkt i aksjenes omsetningsverdi eller den forholdsmessige andelen av selskapets underliggende verdier. I oppgaven er det, på bakgrunn av relevante rettskilder, forsøkt redegjort for hvilket av disse to verdsettelsesprinsippene som skal anvendes i de ulike innløsningssituasjonene etter aksjeloven og allmennaksjeloven.
Publisher: Universitetet i Tromsø; University of Tromsø
URI: http://hdl.handle.net/10037/1499


File(s) in this item

Files Size Format View
thesis.pdf 424.2Kb PDF View/Open

The following license file are associated with this item:

This item appears in the following collection(s)

Show full item record

Search Munin
Advanced Search

Browse

Statistics

Help