Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSkaar, Ida
dc.contributor.authorAsare, Nana Yaa Ohene
dc.contributor.authorGodfroid, Jacques
dc.contributor.authorJelmert, Anders
dc.contributor.authorYtrehus, Bjørnar
dc.date.accessioned2018-10-11T08:35:17Z
dc.date.available2018-10-11T08:35:17Z
dc.date.issued2016-08-18
dc.description.abstractIn 2015, The Norwegian Environment Agency requested the Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM) to provide a scientific assessment of the information requirements laid down in the declaration form for the Regulation on microbial products and its guidelines, if these are sufficient to conduct a health and environmental risk assessment of the use of microbial cleaning products in Norway. VKM appointed a working group consisting of members of the Panel on Microbial Ecology. The Panel on Microbial Ecology has reviewed and revised the draft prepared by the working group, and the assessment has been adopted.en_US
dc.description.abstractVitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Miljødirektoratet vurdert om dagens krav til informasjon om rengjøringsprodukter som inneholder mikroorganismer gir et godt nok grunnlag til å foreta helse- og miljørisikovurderinger av produktene. Den som importerer, produserer eller omsetter mikrobiologiske produkter i Norge er pålagt å merke og deklarere produktene i Produktregisteret i henhold til et eget deklarasjonsskjema. Miljødirektoratet har bedt om en faglig vurdering av hvilken informasjon direktoratet skal etterspørre når et produkt skal vurderes med hensyn til helse- og miljørisiko i Norge. Hvis dagens krav ikke er gode nok, ble VKM bedt om å vurdere hvilke krav som bør stilles.en_US
dc.identifier.citationVKM (2016). Health and environmental risk assessment of microbial cleaning products. (VKM Report 2016:41). Oslo: Norwegian Scientific Committee for Food Safety.en_US
dc.identifier.cristinIDFRIDAID 1506888
dc.identifier.isbn978-82-8259-231-4
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/13943
dc.language.isoengen_US
dc.publisherVitenskapskomiteen for mattryggheten_US
dc.relation.ispartofseriesVKM Report ; 2016:41en_US
dc.relation.urihttps://vkm.no/download/18.2375207615dac0245aee3b46/1503327806306/cfd9b13361.pdf
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.subjectVDP::Mathematics and natural science: 400::Basic biosciences: 470::General microbiology: 472en_US
dc.subjectVDP::Matematikk og Naturvitenskap: 400::Basale biofag: 470::Generell mikrobiologi: 472en_US
dc.subjectVDP::Mathematics and natural science: 400::Chemistry: 440::Environmental chemistry, natural environmental chemistry: 446en_US
dc.subjectVDP::Matematikk og Naturvitenskap: 400::Kjemi: 440::Miljøkjemi, naturmiljøkjemi: 446en_US
dc.titleHealth and environmental risk assessment of microbial cleaning products. Scientific Opinion of the Panel on Microbial Ecology of the Norwegian Scientific Committee for Food Safetyen_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.typeForskningsrapportno


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel