Søk
Viser treff 1-8 av 8
Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene bakterier med krydder og urter
(Research report; Forskningsrapport, 2007-09-26)
Forbruket av krydder i Norge øker og ligger per i dag på vel ½ kg per person og år (2006). Forbruket hos oss er imidlertid fortsatt langt lavere enn i enkelte andre industriland (eksempelvis USA med et forbruk på 1,6 kilo per person og år) og vil derfor sannsynligvis fortsatt øke ganske betydelig. Også antall ulike kryddertyper øker, parallelt med økende interesse for ”eksotisk” (ikke minst asiatisk) ...
Dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Uttalelse fra Faggruppe for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
(Research report; Forskningsrapport, 2010-04-15)
Mattilsynet har gitt VKM i oppgave å foreta en risikovurdering når det gjelder ”dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av varmt vann eller damp”. Da det er en bestemtdekontamineringsteknologi Mattilsynet ønsker utredet, velger faggruppen å bruke den mer presise betegnelsen ”overflatepasteurisering av slakt” som er i tråd med uttrykk og definisjoner som forskere innenfor dette området har benyttet ...
Salmonella diarizonae hos dyr i Norge. Konsekvenser for dyr og mennesker.
(Research report; Forskningsrapport, 2008-09-09)
S. diarizonae er et subspecies av Salmonella som påvises endemisk hos sau i enkelte regioner i Norge. Det er derfor stilt spørsmål om mikrobens potensielle og reelle betydning for både folke- og dyrehelsen. Det er også stilt spørsmål ved påstanden om at Norge har en tilnærmet salmonella-fri husdyrpopulasjon kan forsvares når S. diarizonae påvises relativt ofte hos sau i Norge i dag. Mattilsynet har ...
Risk assessment on use of Lactobacillus rhamnosus (LGG) as an ingredient in infant formula and baby foods (II)
(Research report; Forskningsrapport, 2007-06-15)
On 10. March 2006 , The Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet) decided that, on the basis of VKM’s previous risk assessment (2005), Nutramigen 1 with Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) could not be marketed in Norway as medical foods for infants (0-4 months). In addition, The Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet) decided (08. November ...
Risk assessment of import and dissemination of intestinal pathogenic bacteria via fresh herbs and leafy vegetables from South-East Asia. Opinion of the Panel on Biological Hazards
(Research report; Forskningsrapport, 2008-06)
Several studies have demonstrated that fresh herbs and green or leafy vegetables can be contaminated by intestinal pathogenic bacteria such as <i>Salmonella</i> spp. Although systematic surveys are probably not conducted in any countries some places, in recent years the Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) has received approximately 30 alerts annually on the detection of potentially pathogenic ...
Chlorhexidine compounds in cosmetic products Risk assessment of antimicrobial and antibiotic resistance development in microorganisms
(Research report; Forskningsrapport, 2010-04-15)
Chlorhexidine and its salts are reported as being used in cosmetics as an active ingredient to give the desired effect or as a preservative in concentrations of up to 0.3 %. Such products include mouthwashes, hair dying and bleaching formulations, shampoos, anti hair “aging” products and exfoliants, body lotions, eye creams, face cleansers, sun cream, after-sun lotions, ...
Assessment of benefits and risks of probiotics in baby foods Bifidobacterium lactis Bb12.
(Research report; Forskningsrapport, 2010-05-14)
The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM) has appointed an ad hoc-group of experts to answer a request from the Norwegian Food Safety Authority regarding benefit and risk assessment of B. lactis Bb12 in baby foods focusing on the age groups 4-6 months, 6-12 months and 1-3 years. This assessment is based on the literature provided by the notifier as well as that found by a MEDLINE search.
Risk assessment on the use of triclosan in cosmetics; Development of antimicrobial resistance in bacteria - II. Opinion of the Panel on Biological Hazards Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(Research report; Forskningsrapport, 2007-02)
Den Europa kommisjonens vitenskapskomité for forbruksvarer (SCCP) konkluderte 10. oktober 2006 med at det på grunnlag av tilgjengelige data ikke er funnet bevis for at triklosan i kosmetiske produkter kan føre til resistens – eller kryssresistensutvikling hos bakterier. Til tross for at en slik sammenheng kan være sannsynlig, finnes det ikke god dokumentasjon.<p><p>
Siden denne konklusjonen ikke ...