Søk
Viser treff 1-2 av 2
Vurdering av publikasjonen: “Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Rounduptolerant genetically modified maize” (Séralini et al. (2012), Food Chem Toxicol 50*). Uttalelse fra Faggruppen for genmodifiserte organismer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
(Research report; Forskningsrapport, 2012-12-20)
Den 19. september 2012 ble det publisert en artikkel i det tyske tidsskriftet «Food and
Chemical Toxicology» som vakte oppmerksomhet i store deler av verden. Artikkelen bygger
på en toårig fôringsstudie med rotter og konkluderer med en antatt økt hyppighet for ulike
svulstdannelser og nyrelidelser blant dyrene knyttet til den genmodifiserte maisen NK603 og
plantevernmidlet Roundup som inneholder ...
Benefit and risk assessment of breastmilk for infant health in Norway: Opinion of the Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(Research report; Forskningsrapport, 2013-12-12)
Breastmilk covers all the nutritional needs of the infant the first months of life, with the exception of vitamin D. In addition, breastmilk has a number of protective properties. However, as humans are exposed to polluting chemicals through food, air, water and skin contact, breastmilk also contains contaminants. Taking the present-day levels of contaminants in Norwegian breastmilk and the long ...