Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRimstad, Espen
dc.contributor.authorHøiby, E. Arne
dc.contributor.authorKapperud, Georg
dc.contributor.authorLassen, Jørgen Fredrik
dc.contributor.authorLunestad, Bjørn Tore
dc.contributor.authorNygård, Karin Maria
dc.contributor.authorOlsvik, Ørjan
dc.contributor.authorNesbakken, Truls
dc.contributor.authorRobertson, Lucy
dc.contributor.authorTryland, Morten
dc.contributor.authorTranulis, Michael A.
dc.contributor.authorVainio, Kirsti
dc.contributor.authorBlom, Hans
dc.date.accessioned2020-09-09T11:03:15Z
dc.date.available2020-09-09T11:03:15Z
dc.date.issued2007-09-26
dc.description.abstractForbruket av krydder i Norge øker og ligger per i dag på vel ½ kg per person og år (2006). Forbruket hos oss er imidlertid fortsatt langt lavere enn i enkelte andre industriland (eksempelvis USA med et forbruk på 1,6 kilo per person og år) og vil derfor sannsynligvis fortsatt øke ganske betydelig. Også antall ulike kryddertyper øker, parallelt med økende interesse for ”eksotisk” (ikke minst asiatisk) mat. Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet startet denne egeninitierte saken for å belyse mulig sammenheng mellom krydder som smittekilde og tarmpatogene bakterier isolert fra mennesker (f. eks Salmonella og E. coli) i Norge.en_US
dc.descriptionSource at <a href=https://vkm.no/>https://vkm.no/</a>en_US
dc.identifier.citationRimstad E, Høiby EA, Kapperud G, Lassen JF, Lunestad BT, Nygård KM, Olsvik Ø, Nesbakken T, Robertson LJ, Tryland M, Tranulis M, Vainio K. Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene bakterier med krydder og urter . Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM); 2007. 37 p.. VKM report(2007:53)en_US
dc.identifier.cristinIDFRIDAID 1568391
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/19287
dc.language.isonoben_US
dc.publisherVitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)en_US
dc.relation.ispartofseriesVKM report ; 2007:53en_US
dc.relation.urihttps://vkm.no/download/18.13735ab315cffecbb51fafc/1501155901775/0b2d826367.pdf
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.subjectVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800en_US
dc.subjectVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800en_US
dc.titleRisikovurdering; import og spredning av tarmpatogene bakterier med krydder og urteren_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.typeForskningsrapporten_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel