Show simple item record

dc.contributor.advisorKvalsvik, Ellen Johanne
dc.contributor.authorAdolfsen, Ann-Karin
dc.date.accessioned2021-09-27T21:54:17Z
dc.date.available2021-09-27T21:54:17Z
dc.date.issued2021-05-21
dc.description.abstractSammendrag Mange destinasjoner i Norge har blitt sertifisert som Bærekraftig reisemål. Denne oppgaven tar spesielt for seg hvordan serveringsbedrifter og småskala matprodusenter i Lyngenregionen er integrert i denne satsingen. Jeg har tatt utgangspunkt i guiden «Lokalmatguiden – Matprodusenter, catering og spisesteder i Lyngenfjord-regionen» (visit-lyngenfjord.com, 2021) og gjort undersøkelser i bedrifter i regionen for å finne ut hvordan den fungerer i praksis. Jeg har sett på hvordan bedriftene jobber med egen og felles merkevarebygging i forhold til satsningen omkring bærekraftig mat og drikke. Jeg har også sett på hvordan samarbeidet mellom lokale mat- og drikkeprodusenter utartes i regionen. Det har blitt benyttet en sosialkonstruktivistisk refleksiv og abduktiv metodologi (Alvesson og Sköldberg, 2017). Intervjuene har tatt utgangspunkt i Lokalmatguiden, samt teoretisk rammeverk knyttet til Aaker’s (1991) Brand Equity og Kamfjord’s (2019) Helhetlige reiselivsprodukt. Gjennom arbeidet mitt viser jeg at mye arbeid gjenstår før bedriftene i Lyngenfjordregionen føler de er en integrert del av den regionale satsingen på bærekraftig mat og drikke. Bedriftene jeg har jobbet med har også konkrete ideer om hva som skal til, men da må arbeidet snus «bottomup »en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/22671
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2021 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDREI-3901
dc.subjectreiselivsledelseen_US
dc.subjectmerkevarebyggingen_US
dc.subjectVDP::Social science: 200::Economics: 210en_US
dc.subjectVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210en_US
dc.titleMerkevarebygging av bærekraftige matdestinasjoner - når mange bekker små gjør en stor åen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


File(s) in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)