Show simple item record

dc.contributor.advisorJohnsen, Jahn Petter
dc.contributor.authorAnker-Henriksen, Ola Gunder
dc.date.accessioned2016-09-19T07:57:07Z
dc.date.available2016-09-19T07:57:07Z
dc.date.issued2015-08-15
dc.description.abstractBærekraftig utvikling for norsk oppdrettsnæring er nødvendig for å løse dagens og fremtidens utfordringer, for eksempel, miljøvennlighet, rømning og fiskehelse. Den globale befolkingsveksten og deres konsumvaner gir indikasjoner på at verdens matproduksjon må økes. Oppdrettsnæringen kan være med på imøtekomme fremtidens matetterspørsel. For å kunne oppnå dette må det jobbes for en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen. Et verktøy for å fremme økt bærekraftighet hos lakseoppdrett er implementeringen av frivillige standarder som, for eksempel, Aquaculture Stewardship Council (ASC) Salmon Standard. Denne masteroppgaven er en kvalitativ studie av hvordan ASC-laksestandarden kan bidra til økt bærekraftighet hos norske lakseoppdrettere. Oppgaven tar utgangspunkt i case-selskapet Grieg Seafood Finnmark og deres ASC-implementeringsprosess. Gjennom deltagende observasjon i selskapets ASC-sertifiseringsarbeid og intervjuer har data blitt innsamlet. En litteraturgjennomgang av tema har blitt gjennomført for å belyse problemstillingen ytterligere. Jeg har anvendt en samhandlingstabell for å analysere forholdene som styrer mulighetene for samhandling, og faktorer som virker inn på motivasjonen til samhandling i Grieg Seafood Finnmarks ASC-implementeringsarbeid. Dette ble gjort for å belyse oppgavens problemstilling. Funnene tilsier at Grieg Seafood Finnmark implementerer ASC-laksestandard på bakgrunn av flere faktorer. Noen av disse faktorene er et bedret omdømme, verdiskapning, fornying og forbedring av virksomheten.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/9709
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2015 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDFSK-3960
dc.subjectFiskeriforvaltningen_US
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920en_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920en_US
dc.titleBidrar Aquaculture Stewardship Council til å fremme økt bærekraftighet hos norsk oppdrett? Casestudie: Grieg Seafood Finnmarks implementeringsprosess av ASC laksestandarden_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


File(s) in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)