Hvorfor ble ikke skolene nedlagt? En studie av beslutninger rundt skolestrukturen i Troms Fylke i perioden 2006-2013.
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/11242Dato
2017-05-09Type
Master thesisMastergradsoppgave
Forfatter
Takøy, Inge JøranSammendrag
I denne studien fokuserer jeg på beslutninger knyttet til omorganisering av videregående skoler i Troms Fylke i perioden 2006-2013. Til tross for grundige utredninger, økonomiske utfordringer og lavere elevtilgang har ikke fylkeskommunen maktet å komme til enighet om en skolestruktur som imøtekommer disse utfordringene.
De analytiske begrepene som er benyttet for å diskutere hvorfor man ikke lyktes med å komme frem til omforente og bindende beslutninger er beslutningsteori nærmere bestemt rasjonell modell, forhandlings-politikkmodell og en garbarge can-modell.
Studien viser at utredningene og målformuleringene i stor grad kan forstås i lys av en rasjonell modell mens politikk-forhandlingsmodellen, og i noen grad garbarge-can modellen kan forklare hvorfor man ikke lyktes å komme til enighet i saken. Videregående skoler er en viktig bærebjelke i mange lokalsamfunn og økonomiske argumenter er ikke i seg selv de eneste "gyldige " argumentene i saken. Forslag om nedleggelse har vært møtt med sterk motstand og mobilisering av mange ulike interesser, som også har ønsket å omdefinere hva denne saken handler om, nemlig opprettholdelse av bærekraftige lokalsamfunn.
Forlag
UiT Norges arktiske universitetUiT The Arctic University of Norway
Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2017 The Author(s)
Følgende lisensfil er knyttet til denne innførselen: