Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold.
Permanent link
https://hdl.handle.net/10037/1756Date
2007-11-28Type
Master thesisMastergradsoppgave
Author
Pedersen, Alice MarieAbstract
I senere tid har oppmerksomhet blitt rettet mot fangst av raudåte i de norske havområdene. Det er utviklet egne fangst og prosesseringsteknikker, og bruksområdene for raudåteproduktene kan være mange. Olje utvunnet fra raudåte har et høyt innhold langskjedede n-3 fettsyrer, voksestere og naturlige antioksidanter. Hensikten med oppgaven var å undersøke oljens oksidative stabilitet ved langtidslagring, samt karakterisere innholdet av fettklasser, fettsyrer og karotenoider.
Publisher
Universitetet i TromsøUniversity of Tromsø
Metadata
Show full item recordCollections
Copyright 2007 The Author(s)
The following license file are associated with this item: