dc.contributor.advisor | Olsen, Ragnar L | |
dc.contributor.author | Pedersen, Alice Marie | |
dc.date.accessioned | 2009-02-03T11:09:37Z | |
dc.date.available | 2009-02-03T11:09:37Z | |
dc.date.issued | 2007-11-28 | |
dc.description.abstract | I senere tid har oppmerksomhet blitt rettet mot fangst av raudåte i de norske havområdene. Det er utviklet egne fangst og prosesseringsteknikker, og bruksområdene for raudåteproduktene kan være mange. Olje utvunnet fra raudåte har et høyt innhold langskjedede n-3 fettsyrer, voksestere og naturlige antioksidanter. Hensikten med oppgaven var å undersøke oljens oksidative stabilitet ved langtidslagring, samt karakterisere innholdet av fettklasser, fettsyrer og karotenoider. | en |
dc.format.extent | 669412 bytes | |
dc.format.extent | 2072 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.format.mimetype | text/plain | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10037/1756 | |
dc.identifier.urn | URN:NBN:no-uit_munin_1524 | |
dc.language.iso | nob | en |
dc.publisher | Universitetet i Tromsø | en |
dc.publisher | University of Tromsø | en |
dc.rights.accessRights | openAccess | |
dc.rights.holder | Copyright 2007 The Author(s) | |
dc.subject.courseID | BIO-3950 | nor |
dc.subject | VDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929 | en |
dc.title | Olje fra raudåte (Calanus finmarchicus). Oksidativ stabilitet, fettklasser og karotenoidinnhold. | en |
dc.type | Master thesis | en |
dc.type | Mastergradsoppgave | en |