Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEckner, Karl Fredrich
dc.contributor.authorLunestad, Bjørn-Tore
dc.contributor.authorRobertson, Lucy
dc.contributor.authorHolene, Edel
dc.contributor.authorRivedal, Edgar
dc.contributor.authorKapperud, Georg
dc.contributor.authorNygård, Karin Maria
dc.contributor.authorNesbakken, Truls
dc.contributor.authorTranulis, Michael A.
dc.contributor.authorTryland, Morten
dc.contributor.authorYazdankhah, Siamak Pour
dc.contributor.authorLassen, Jørgen
dc.date.accessioned2020-07-17T08:59:11Z
dc.date.available2020-07-17T08:59:11Z
dc.date.issued2014-05-07
dc.description.abstractVed vanning av spiselige jordbruksvekster på friland i Norge brukes det overflatevann, grunnvann eller vann fra gravd brønn. Vannet kan være offentlig eller privat. Mikroorganismer og uønskede kjemiske stoffer i slikt vann kan forårsake sykdom, dersom dette benyttes til vanning av vegetabiler. For sykdomsfremkallende mikroorganismer gjelder dette spesielt ved vanning av vegetabiler som skal spises uten forutgående behandling som kan inaktivere smittestoff. For at Mattilsynet skal kunne utføre et enhetlig tilsyn og gjøre gode vurderinger relatert til virksomhetenes bruk av vanningsvann, er det behov for veiledende kvalitetskriterier for vanningsvann. VKM har opprettet en arbeidsgruppe som har vurdert risiko knyttet til vannkilder og bruk av forskjellige vanningsmetoder.en_US
dc.identifier.citationEckner KF, Lunestad B, Robertson LJ, Holene EC, Rivedal E, Kapperud G, Nygård KM, Nesbakken T, Tranulis M, Tryland M, Yazdankhah SP, Lassen JF. Kvalitetskrav for vann til jordvanning. Uttalelse fra Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet. Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM); 2014. 30 p.. VKM Report(2014:23)en_US
dc.identifier.cristinIDFRIDAID 1509353
dc.identifier.isbn978-82-8259-133-1
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/18882
dc.language.isonoben_US
dc.publisherVitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)en_US
dc.relation.ispartofseriesVKM Report ; 2014:23en_US
dc.relation.urihttps://vkm.no/download/18.a665c1015c865cc85bc1a54/1501774962437/bc1bbbd328.pdf
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2014 Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)en_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Agriculture disciplines: 910en_US
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910en_US
dc.titleKvalitetskrav for vann til jordvanning. Uttalelse fra Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattryggheten_US
dc.type.versionpublishedVersionen_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.typeForskningsrapporten_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel