ub.xmlui.mirage2.page-structure.muninLogoub.xmlui.mirage2.page-structure.openResearchArchiveLogo
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Velg spraakEnglish 
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Administration/UB
View Item 
  •   Home
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Institutt for medisinsk biologi
  • Artikler, rapporter og annet (medisinsk biologi)
  • View Item
  •   Home
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Institutt for medisinsk biologi
  • Artikler, rapporter og annet (medisinsk biologi)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Uttalelse fra Faggruppe for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet

Permanent link
https://hdl.handle.net/10037/18894
Thumbnail
View/Open
article.pdf (658.7Kb)
Published version (PDF)
Date
2010-04-15
Type
Research report
Forskningsrapport

Author
Nesbakken, Truls; Christensen, Hardy; Skjerve, Eystein; Nygård, Karin Maria; Yazdankhah, Siamak Pour; Lunestad, Bjørn Tore; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fr; Robertson, Lucy; Olsvik, Ørjan; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Rimstad, Espen
Abstract
Mattilsynet har gitt VKM i oppgave å foreta en risikovurdering når det gjelder ”dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av varmt vann eller damp”. Da det er en bestemtdekontamineringsteknologi Mattilsynet ønsker utredet, velger faggruppen å bruke den mer presise betegnelsen ”overflatepasteurisering av slakt” som er i tråd med uttrykk og definisjoner som forskere innenfor dette området har benyttet om denne teknologien.
Publisher
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)
Series
VKM Report ; 2010:14
Citation
Nesbakken T, Christensen H, Skjerve E, Nygård KM, Yazdankhah SP, Lunestad BT, Kapperud G, Lassen JF, Robertson LJ, Olsvik Ø, Tranulis M, Tryland M, Rimstad E. Dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Uttalelse fra Faggruppe for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet. Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM); 2010. 41 p.. VKM Report(2010:14)
Metadata
Show full item record
Collections
  • Artikler, rapporter og annet (medisinsk biologi) [1103]
Copyright 2010 Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

Browse

Browse all of MuninCommunities & CollectionsAuthor listTitlesBy Issue DateBrowse this CollectionAuthor listTitlesBy Issue Date
Login

Statistics

View Usage Statistics
UiT

Munin is powered by DSpace

UiT The Arctic University of Norway
The University Library
uit.no/ub - munin@ub.uit.no

Accessibility statement (Norwegian only)