dc.contributor.author | Rimstad, Espen | |
dc.contributor.author | Høiby, E. Arne | |
dc.contributor.author | Kapperud, Georg | |
dc.contributor.author | Lassen, Jørgen Fredrik | |
dc.contributor.author | Lunestad, Bjørn Tore | |
dc.contributor.author | Nygård, Karin Maria | |
dc.contributor.author | Olsvik, Ørjan | |
dc.contributor.author | Nesbakken, Truls | |
dc.contributor.author | Robertson, Lucy | |
dc.contributor.author | Tryland, Morten | |
dc.contributor.author | Tranulis, Michael A. | |
dc.contributor.author | Vainio, Kirsti | |
dc.contributor.author | Blom, Hans | |
dc.date.accessioned | 2020-09-09T11:03:15Z | |
dc.date.available | 2020-09-09T11:03:15Z | |
dc.date.issued | 2007-09-26 | |
dc.description.abstract | Forbruket av krydder i Norge øker og ligger per i dag på vel ½ kg per person og år (2006). Forbruket hos oss er imidlertid fortsatt langt lavere enn i enkelte andre industriland (eksempelvis USA med et forbruk på 1,6 kilo per person og år) og vil derfor sannsynligvis fortsatt øke ganske betydelig. Også antall ulike kryddertyper øker, parallelt med økende interesse for ”eksotisk” (ikke minst asiatisk) mat. Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet startet denne egeninitierte saken for å belyse mulig sammenheng mellom krydder som smittekilde og tarmpatogene bakterier isolert fra mennesker (f. eks Salmonella og E. coli) i Norge. | en_US |
dc.description | Source at <a href=https://vkm.no/>https://vkm.no/</a> | en_US |
dc.identifier.citation | Rimstad E, Høiby EA, Kapperud G, Lassen JF, Lunestad BT, Nygård KM, Olsvik Ø, Nesbakken T, Robertson LJ, Tryland M, Tranulis M, Vainio K. Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene
bakterier med krydder og urter . Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM); 2007. 37 p.. VKM report(2007:53) | en_US |
dc.identifier.cristinID | FRIDAID 1568391 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10037/19287 | |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) | en_US |
dc.relation.ispartofseries | VKM report ; 2007:53 | en_US |
dc.relation.uri | https://vkm.no/download/18.13735ab315cffecbb51fafc/1501155901775/0b2d826367.pdf | |
dc.rights.accessRights | openAccess | en_US |
dc.subject | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800 | en_US |
dc.subject | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800 | en_US |
dc.title | Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene
bakterier med krydder og urter | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.type | Forskningsrapport | en_US |