Show simple item record

dc.contributor.advisorPeter, Arbo
dc.contributor.authorLarsen, Snorre
dc.date.accessioned2021-09-01T05:49:13Z
dc.date.available2021-09-01T05:49:13Z
dc.date.issued2021-06-03en
dc.description.abstractDet blir i dag understreket at sjømat vil være avgjørende for å mette en voksende verdensbefolkning og sikre en sunn og god ernæring. Japan har lenge ligget i verdenstoppen når det gjelder inntak av sjømat per innbygger, og det kan derfor være interessant å se nærmere på sjømatkultur og sjømatkonsum i Japan. Hva er bakgrunnen for japanernes store appetitt på sjømat? Hva kjennetegner deres kostvaner? Hvilke matretter er det japanerne tradisjonelt har foretrukket? Samtidig har Japan i de siste 20 årene opplevd en nedgang i sjømatkonsumet per innbygger. Dette er i strid med både internasjonale trender og anbefalinger, og oppgaven søker derfor å finne forklaringer på dette fallet. Et annet viktig spørsmål er hva myndighetene og sjømataktørene har gjort for å prøve å reversere det fallende sjømatkonsumet. Oppgaven gir en oversikt over iverksatte tiltak og viser til noen målinger av effekter når det gjelder disse tiltakene ved å henvise til kilder. Avslutningsvis diskuteres hvilke lærdommer Norge kan trekke, gitt at det også her i landet er et mål for både myndigheter og sjømatnæring å øke det innenlandske forbruket av sjømat. Oppgaven er en litteraturstudie basert på et omfattende kildemateriale som inkluderer japansk statistikk og japanske rapporter.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/22327
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen
dc.publisherUiT Norges arktiske universitetno
dc.rights.holderCopyright 2021 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDFSK-3960
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929en_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929en_US
dc.titleHvordan har sjømatkultur og sjømatkonsum utviklet seg i Japan?en_US
dc.typeMaster thesisen
dc.typeMastergradsoppgaveno


File(s) in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)