Utredning av sirkulær økonomi i sjømatnæringen, faglig rapport nr. 7-2023, fra NORCE Klima og Miljø
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/32173Dato
2023-11Type
Research reportForskningsrapport
Forfatter
Myhr, Anne Ingeborg; Herheim, Christian; Opsahl, Eivind; Helland, Eivind; Dahle, Elise Sæle; Provan, Fiona; Ahi, Julide Ceren; Kjelstrup, Line; Tveterås, Ragnar; Bechmann, Renée Katrin; Blix, Torill Pauline Bakkelund; Landazuri-Tveteraas, Ursula AlejandraSammendrag
Utredningen har fremskaffet et bredt kunnskapsgrunnlag for videre arbeid innen sirkulær økonomi i sjømatnæringen. Arbeidet har identifisert status, kunnskapsbehov, muligheter og utfordringer for at næringen skal nå forventningene om sirkulærøkonomi. Det er store muligheter for økt sirkularitet i norsk sjømatproduksjon, men det er også barrierer/hindringer i sjømatnæringen. En bedre utnyttelse av ressurser innen sjømatnæringen, inkludert redusert tap av sjømat og restråstoffer og økt resirkulering av plast og andre materialer, kan føre til flere arbeidsplasser innen næringen selv og tilhørende næringer som landbruk (industriell symbiose) samt nye verdikjeder. Arbeidet viser til at sirkulærøkonomi er mer enn resirkulering. Nøkkelen ligger i å gjenoppbygge ressursgrunnlaget, da kan man høste ressurser i evighetsperspektiv.
Forlag
NORCE Norwegian Research Centre ASSitering
Myhr, Herheim, Opsahl, Helland, Dahle, Provan, Ahi, Kjelstrup, Tveterås, Bechmann, Blix, Landazuri-Tveteraas. Utredning av sirkulær økonomi i sjømatnæringen, faglig rapport nr. 7-2023, fra NORCE Klima og Miljø. NORCE - Norwegian Research Centre AS. 2023Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2023 The Author(s)