Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorFlorholmen, Jon
dc.contributor.advisorBirketvedt, Grete Støa
dc.contributor.authorEngen, Katrine
dc.date.accessioned2013-03-27T11:02:56Zen
dc.date.accessioned2014-02-06T11:48:46Z
dc.date.available2014-02-06T11:48:46Z
dc.date.issued2012-06-01
dc.description.abstractBakgrunn Oppgaven er en litteraturstudie som sammenfatter det siste tiårets forskning på nevrohormonet ghrelin, innenfor en holistisk forståelse av The Gut Brain Axis som et felles fysiologisk spektrum for flere ulike følelser, som sult, metthet og smerte. Mål med studien Å presentere en litterær oversikt over ghrelin med vekt på hvordan hormonet er integrert i The Gut Brain Axis, og hvordan det er involvert i vektregulering, sult, spiseatferd, funksjonelle tilstander og inflammasjon. Material og metode Søk i PubMed og Cohrane databasen Resultat Ghrelin stimulerer sult og appetitt. Det er også en ligand til veksthormonfrisettende reseptor GHS-R1a, og en promoter av motilitet i magesekken. Det er en negativ assosiasjon mellom ghrelin og BMI, så vel som insulin og insulinfølsomhet. Forstyrrelser i vekt, spiseatferd og inflammatoriske tilstander kjennetegnes av endringer i ghrelinsekresjonen, og en forstyrret relasjon mellom de molekylære formene av hormonet. Konklusjon Virkningene av ghrelin bør sees innen en holistisk forståelse av The Gut Brain Axis. Videre forskning på ghrelin bør vurdere begge molekylære former av hormonet.en
dc.description.abstractBackground This paper is a literary review of the past ten years of research on the neuropeptide hormone ghrelin, with a holistic understanding of The Gut Brain Axis as a common physiological spectrum for several sensations, such as hunger, satiety and pain. Aim of study To present a literary review of ghrelin with emphasize on how it is integrated in the gut-brain axis, and how it is involved in weight regulation, hunger, eating behavior, functional conditions and inflammation. Materials and Methods Searches in PubMed and The Cochrane Library. Results Ghrelin stimulates hunger and appetite. It is also a ligand for the growth hormone-releasing receptor GHS-R1a, and a promoter of gastric motility. There is a negative correlation between ghrelin and BMI, as well as insulin and insulin sensitivity. Distortions of weight, eating behavior and inflammatory conditions are characterized by changes in ghrelin secretion, and a disturbed relation of the molecular forms. Conclusion The effects of ghrelin should be seen within a holistic understanding of The Gut Brain Axis. Clinical trials in the years to come should consider both molecular forms of ghrelin.en
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/5821
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_5515
dc.language.isoengen
dc.publisherUniversitetet i Tromsøen
dc.publisherUniversity of Tromsøen
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2012 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseID5.-årsoppgaveen_US
dc.subjectVDP::Medical disciplines: 700::Clinical medical disciplines: 750::Endocrinology: 774en
dc.subjectVDP::Medisinske Fag: 700::Klinisk medisinske fag: 750::Endokrinologi: 774en
dc.subjectNevroendokrinologien
dc.titleGhrelin in the hunger : the brain and the painen
dc.typeMaster thesisen
dc.typeMastergradsoppgaveen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)