Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorSeternes, Tore
dc.contributor.authorBrandshaug, Ola Kvaal
dc.date.accessioned2016-07-04T11:13:25Z
dc.date.available2016-07-04T11:13:25Z
dc.date.issued2016-05-18
dc.description.abstractMelaninflekker i laksefileten er et stort kvalitetsproblem hos norsk oppdrettslaks. De brune pigmentflekkene i fileten forårsakes av et pigment, kalt melanin, som gjør at fileten blir nedklassifisert. Årlig taper norsk oppdrettsnæring rundt 1 milliard norske kroner som følge av dårlig kvalitet på fileten. Årsaken til melaninflekker har lenge vært ukjent. Tidligere fikk vaksiner mye av skylden, men nyere forskning viser at virus ser ut til å være viktig del av årsaken. Fisk som har melaninflekker i laksefileten har et normalt utseende og er umulig å skille fra fisk uten melaninflekker. Utvikling av en testmetode som kan skille fisk med melaninflekk fra fisk uten melaninflekk i laksefileten, uten å ta livet av fisken, vil derfor være ettertraktet hos oppdrettsnæringen.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/9362
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_8927
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2016 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDBIO-3955
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Fiskehelse: 923en_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Fish health: 923en_US
dc.titlePåvisning av melaninflekker i filet hos slakteklar Atlantisk laks (Salmo salar L.)en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)