• Bakteriell gjellebetennelse hos rognkjeks (Cyclopterus lumpus) 

      Furnesvik, Lisa; Erkinharju, Toni; Hansen, Miroslava (Journal article; Tidsskriftartikkel; Peer reviewed, 2021)
      Veterinærinstituttet mottok i januar i år en innsendelse fra et settefiskanlegg for rognkjeks. Rognkjeksen var 10-13 gram og uvaksinert. Settefiskanlegget er et gjennomstrømningsanlegg med sjøvann. Det var mistanke om gjelleproblematikk da det ble rapportert om døde individer med utspilte gjellelokk og bleke gjeller. Ved Veterinærinstituttet ble det gjennomført histopatologiske og immunhistokjemiske ...
    • Effekt av diett med ulike mengder langkjedede omega-3 fettsyrer på tarmhelse hos atlantisk laks (Salmo salar L.) i ferskvann 

      Furnesvik, Lisa (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2018-05-15)
      Marine oljer og fettsyrer har blitt en begrenset ressurs, og blir dermed erstattet av plantebaserte fettsyrer i form av rapsolje i fôr til atlantisk laks (Salmo salar L.). I dette arbeidet har vi studert den biologiske effekten av fire forskjellige dietter på tarmhelse hos laks i ferskvannsfase. Diettene bestod av enten ren rapsolje (RO), ren fiskeolje fra ansjos (AO), en blanding av rapsolje og ...
    • Evaluation of histological post-mortem changes in farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) at different time intervals and storage temperatures 

      Furnesvik, Lisa; Erkinharju, Toni; Hansen, Miroslava; Yousaf, Muhammad Naveed; Seternes, Tore (Journal article; Tidsskriftartikkel; Peer reviewed, 2022-06-29)
      The aim of this study was to evaluate histologic post-mortem autolytic changes in farmed Atlantic salmon. The fish were either stored at room temperature (RT, 21°C), refrigerated (4°C) or frozen (−20°C), while fish necropsy was performed at 0, 1, 4, 24 and 48 h post-storage (hps). In addition, gills were sampled at 0, 5, 10, 15, 30 and 45 min post-storage (mps) at room temperature (RT). The haematoxylin ...