Blar i forfatter "Nilsen, Heidi"
-
CRISP Work Package 5 - Top quality trawl captured fish
Olsen, Stein Harris; Nilsen, Heidi; Larssen, Kjell; Svalheim, Ragnhild Aven; Midling, Kjell Øyvind (Conference object; Konferansebidrag, 2016-08-16)The overall goal for CRISP (WP 5) is to contribute to, and develop, the competitive power of the trawling fleet by implement new technology and knowledge. The focus is on the processing, from when the fish is in the trawl at the seabed until the processed and finished raw material is packed and in storage. -
Evaluering av fangstskader ved bruk av hyperspektral avbildning
Jensen, Tonje Kristin; Esaiassen, Margrethe; Joensen, Sjúrður; Romeyn, Rowan Peter; Heia, Karsten; Tobiassen, Torbjørn Inge; Martinsen, Gustav; Lindberg, Stein-Kato; Nilsen, Heidi (Research report; Forskningsrapport, 2024-04-04)Metoden «Fangstskadeindeks» for sensorisk kvalitetsvurdering og registrering av ulike skader som kan oppstå på torsk under fangst og håndtering av torsk er tidkrevende. Det vil være en fordel om slik kvalitetsvurdering kan gjøres instrumentelt. De fleste av fangstskadene medfører bloduttredelser i muskelen, og en aktuell instrumentell metode kan derfor være hyperspektral avbildning som kan ... -
Håndbok for levendefangst og levendelagring av fisk – bedre kvalitet og velferd
Joensen, Sjúrður; Humborstad, Odd Børre; Nilsen, Heidi; Sæther, Bjørn-Steinar; Johansen, Anne-May (Research report; Forskningsrapport, 2024)Fiske og fangst har en lang historie i Norge. Konservering av fisk har foregått med tørking, salting eller kombinasjoner av disse. For flere arter som torsk, sei, flyndre, sild, brisling og ål har også lagring levende i kortere eller lengre perioder vært viktig. <p> <p>Denne håndboken handler hovedsakelig om levendelagring av snurrevadfanget torsk. Bruk av andre fangstredskap er inkludert. Det ... -
Hyperspectral imaging and deep learning for parasite detection in white fish under industrial conditions
Syed, Shaheen; Ortega, Samuel; Anderssen, Kathryn Elizabeth; Nilsen, Heidi; Heia, Karsten (Journal article; Tidsskriftartikkel; Peer reviewed, 2024-11-09)Parasites in fish muscle present a significant problem for the seafood industry in terms of both quality and health and safety, but the low contrast between parasites and fish tissue makes them exceedingly difficult to detect. The traditional method to identify nematodes requires removing fillets from the production line for manual inspection on candling tables. This technique is slow, labor intensive ... -
Teknologi for automatisk sortering av tørrfisk
Nilsen, Heidi; Ortega, Samuel; Nyrud, Thomas; Karlsen, Amanda Katrine; Lindberg, Stein-Kato; Heia, Karsten; Joensen, Sjúrður (Research report; Forskningsrapport, 2024-04-15)Tørking av fisk ute på hjell er en tradisjonell og mye brukt metode for konservering av fisk. Kvaliteten på sluttproduktet blir i stor grad avhengig av værforhold under tørking og kvaliteten på råstoffet som henges. Når fisken tørkes ute blir den utsatt for variasjon i temperatur, vind, sol og fuktighet. Til sammen gir dette en tørket og modnet fisk som har karakteristisk lukt, smak og konsistens. ... -
Verktøy for å måle fiskekvalitet - basert på forbrukernes oppfatning (Fase 1 – Forprosjekt). Sluttrapport
Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe; Østli, Jens; Nøstvold, Bjørg Helen; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Reynisson, Eyjólfur; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten (Research report; Forskningsrapport, 2014-10-16)Ved å ha et enkelt verktøy til bruk ved vurdering av kvalitet på fisk i disk kan man sikre at fisk som tilbys forbrukerne har god kvalitet. Det er imidlertid vanskelig å måle fiskekvalitet. Samtidig er det behov for et verktøy for å evaluere kvaliteten på fisken som omsettes. Butikkansatte har behov for å vurdere om fisken holder god nok kvalitet ved mottak og når den skal legges i disken. Mattilsynet ...