Kvaliteten på norsk saltfisk i Portugal. En studie av hvilke faktorer som oppfattes som viktigst for kvaliteten på saltfisk, sett fra norsk og portugisisk ståsted, samt vurderinger av hvorvidt dagens leverte kvalitet kan tilpasses nye produktkategorier.
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/15440Dato
2018-05-14Type
Master thesisMastergradsoppgave
Forfatter
Karlsen, KonstanseSammendrag
Målet med denne undersøkelsen var å finne ut hvilke faktorer norske og portugisiske aktører
mener er viktigst for kvaltieten på saltfisk, og hvordan dagens leverte kvalitet kan tilpasses nye
produktkategorier. Oppgaven bygger på intervjuer med totalt 15 personer med ulik tilknytning
til saltfisk og klippfisk i Norge og Portugal.
Resultatene av undersøkelsene viste at de norske og portugisiske aktørene legger vekt på ulike
ting når de snakker om kvalitet på saltfisk og klippfisk. Mens de portugisiske aktørene er opptatt
av vasking, blod eller farge, salting, tykkelsen på fisken og spalting er de norske mest opptatt
av feil på råstoffet. For produkter som fryst utvannet klippfisk er det enighet blant norske og
portugisiske aktører om at det kreves en bedre kvalitet på saltfisken.
For på best mulig måte å tilpasse seg markedet bør norske saltfiskprodusenter prioritere
produksjon av saltfisk, og arbeide for å levere en stabilt god kvalitet over tid. Dette kan på sikt
føre til at de oppnår bedre priser i det portugisiske markedet.
Forlag
UiT The Arctic University of NorwayUiT Norges arktiske universitet
Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2018 The Author(s)
Følgende lisensfil er knyttet til denne innførselen: