Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorDahl, Irene
dc.contributor.authorSchönning, Marthe
dc.date.accessioned2019-06-13T14:27:46Z
dc.date.available2019-06-13T14:27:46Z
dc.date.issued2014-06-13
dc.description.abstractI norsk rett er det lovfestet en formålsbestemmelse om bærekraftig utvikling som gjelder for all norsk fiskeriforvaltning. For å forebygge utkast av fisk er det viktig å legge til rette for å unngå potensiell uønsket fangst. Dette gjøres gjennom retningslinjer for den praktiske gjennomføringen av høstingen. I loven er det utviklet en generell ilandføringsplikt, ved å ta fangsten i land gir det en bedre oversikt over beregninger av fiskebestander. Ved beregningen av fiskebestander gis det mulighet til å tilrettelegge for å sikre bevaring av ressursene også for fremtiden. Norge har utviklet regler mot utkast av fisk over en ganske lang tidsperiode, regler mot utkast av fisk er også vedtatt i EU nylig. Tallene for utkast av fisk er fremdeles for høye og det er viktig å jobbe med flere tiltak for å unngå utkast også for fremtiden.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/15558
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2014 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDJUR-3902en_US
dc.subjectutkasten_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920en_US
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920en_US
dc.titleUtkast av fisk.en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)