Show simple item record

dc.contributor.advisorSeternes, Tore
dc.contributor.authorWinger, Fredrik Agerup
dc.date.accessioned2020-09-04T08:28:48Z
dc.date.available2020-09-04T08:28:48Z
dc.date.issued2020-05-15
dc.description.abstractVi undersøkte effektene av en 30 sekunders behandling ved 34 °C på Atlantisk laks (Salmo salar L.) under kontrollerte omstendigheter i et laboratorium. Disse effektene ble så sammenliknet med en Thermolicer-behandling fra felt. Effektene som ble undersøkt var: makroskopiske velferdsindikatorer, histologiske endringer og endringer i genuttrykket til laksen før/etter og på tvers av behandlinger. Vi tok ut prøver av gjelle, thymus, nesehule, pseudobranch, hud m/muskel, øye og nyre. Det var ingen signifikante forskjeller i histologiske endringer, utenom i gjelle, i noen av gruppene. Det var en signifikant forskjell i velferdsindikatoren skjelltap før/etter Thermolicer-behandling. Det var ingen signifikante forskjeller i genuttrykk, de forskjellene som fantes ble diskutert.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/19217
dc.language.isoengen_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2020 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDBIO-3955
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Fiskehelse: 923en_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Fish health: 923en_US
dc.titleMorphological and gene expressional effects of a 30 second warmwater treatment on Atlantic salmon (Salmo salar L.).en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


File(s) in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)