Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorPettersen, Gunn
dc.contributor.authorAalmen, Mia Holtet
dc.date.accessioned2021-06-03T21:26:23Z
dc.date.available2021-06-03T21:26:23Z
dc.date.issued2018-05-31
dc.description.abstractDenne studien ble utarbeidet for å undersøke allmennlegers erfaringer med spiseforstyrrelser. Dette ble gjort på grunnlag av at det tidligere er gjort lite forskning på spiseforstyrrelser fra allmennlegens perspektiv. Formålet med studien var å inhente informasjon som kan bidra til å forbedre og utvikle behandling av spiseforstyrrelser. Materiale og metode: I denne studien ble det valgt å bruke kvalitativ metode. Det ble gjort semistrukturerte intervjuer med 5 allmennleger. Intervjuene ble transkribert og analysert i tråd med systematisk tekstkondensering (Malterud 2017). Resultater: Studien viste at allmennleger møter lite pasienter med spiseforstyrrelser i allmennpraksis. De få pasientene de møtte oppleves som vanskelig å oppdage. Allmennlegene vurderte allmennpraksis som en god arena for pasienter med spiseforstyrrelser, på grunn av dens potensiale til tett relasjon til pasientene, og langvarig oppfølging. På den andre siden viser studien også at allmennleger har en del utfordringer tilknyttet det å jobbe med pasienter med spiseforstyrrelser. Det viser seg at den begrensede tidsbruken i allmennpraksis er en utfordringene. Allmennlegene ønsker kortere ventetider ved henvisning, og et bredere tilbud både kommunalt og i spesialisthelsetjenesten. Konklusjon: Studien viser at allmennleger har lite erfaring med pasienter med spiseforstyrrelser. Det er behov for å styrke allmennlegers kompetanse i å identifisere pasienter med spiseforstyrrelser, da det kan tenkes at det vil øke andelen pasienter som kommer i behandling. Det er også behov for å revurdere rammene og arbeidsvilkårene for allmennpraksis, for å optimalisere håndteringen av pasienter med spiseforstyrrelser. Studien viser også at arbeidsfordelingen mellom primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten bør gjennomgås når det kommer til håndtering av pasienter med spiseforstyrrelser.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/21337
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2018 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDMED-3950
dc.subjectVDP::Medisinske Fag: 700::Klinisk medisinske fag: 750::Allmennmedisin: 751en_US
dc.subjectVDP::Medical disciplines: 700::Clinical medical disciplines: 750::Family practice: 751en_US
dc.subjectVDP::Medisinske Fag: 700::Klinisk medisinske fag: 750::Psykiatri, barnepsykiatri: 757en_US
dc.subjectVDP::Medical disciplines: 700::Clinical medical disciplines: 750::Psychiatry, child psychiatry: 757en_US
dc.titleAllmennlegers erfaringer med spiseforstyrrelseren_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)