Behandling av kreftsyke mennesker i distriktet
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/2231Dato
2009-09Type
Master thesisMastergradsoppgave
Sammendrag
Vi bygger denne oppgava på dybdeintervjuer med seks aktører i første- og andrelinjetjenesten. Intervjuene ble gjennomført under et besøk i en distriktskommune i Nord-Norge, samt ved universitetssykehuset (UNN). Informasjonen vi har samlet har gitt oss et inntrykk av hvordan kreftsyke pasienter behandles, og hvordan første- og andrelinjetjenesten samarbeider om denne oppgaven. Vi har oppsøkt og dybdeintervjuet helsearbeidere som er aktører i en behandlingskjede som forbinder pasienten i distriktet med kreftavdelingen på universitetssykehuset (UNN). Intervjuene speiler erfaringer som de enkelte aktørene har gjort over tid. De omfatter også refleksjoner og tanker om muligheter og begrensninger og om utfordringene som knytter seg til dette arbeidet over linjeskillet. Vi har kunnet utforske dette
ved å la alle deltakere i en slik kjede komme til orde: i alt seks helsearbeidere, fire i kommunen og to på universitetssykehuset (UNN).
Gjennom samtalene, og våre analyser av disse, har vi fått innblikk i hvordan samarbeidet mellom sykehuset og distriktshelsetjenesten fungerer på ulike plan. Det har kommet fram mange aspekter som fungerer bra, og noen som trolig har forbedringspotensiale. Det fagpersonene sa om pasientenes respons på dette spesielle behandlingstilbudet gir grunn til å anta at det verdsettes av de aller fleste. Det er flere kommuner i Nord-Norge som tilbyr ulike former for kreftbehandling. Kommunen vi har valgt blir derfor et eksempel på hvordan slik behandlingen kan være organisert, samt en modell for hvordan første- og andrelinjetjenesten kan samarbeide omkring pasienter med ulike typer kreftsykdom.
Beskrivelse
Vedlegg 2-7 er fjernet av personvernhensyn
Forlag
Universitetet i TromsøUniversity of Tromsø
Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2009 The Author(s)
Følgende lisensfil er knyttet til denne innførselen: