Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorNystad, Tove
dc.contributor.advisorSørensen, Martin
dc.contributor.authorWilhelmsen, Harda
dc.date.accessioned2009-11-06T12:33:42Z
dc.date.available2009-11-06T12:33:42Z
dc.date.issued2009-08-27
dc.description.abstractAtopisk eksem er en vanlig sykdom blant små barn, særlig i den vestlige delen av verden, og det ser ut til at forekomsten er økende. Atopisk eksem ser ofte ut til å ha en sammenheng med sykdommer som matvareallergi, astma og allergisk rhinitt. Mange mistenker at matvarer kan ha en betydning for eksemet. Oppgaven fokuserer på den eventuelle sammenhengen gjennom en litteraturstudie, og resultatene fra en spørreundersøkelse blant foreldre til barn med atopisk eksem. Resultatene viser at det ser ut til å være en høy forekomst av matvareallergier blant barn med atopisk eksem, og at mange foreldre tror at mat har betydning for eksemet.en
dc.format.extent256056 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/2232
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_1984
dc.language.isonoben
dc.publisherUniversitetet i Tromsøen
dc.publisherUniversity of Tromsøen
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2009 The Author(s)
dc.subject.courseID5.-årsoppgavenor
dc.subjectVDP::Medisinske fag: 700::Klinisk medisinske fag: 750::Pediatri: 760en
dc.titleAtopisk eksem og matvareoverfølsomhet, er det en sammenheng?en
dc.typeMaster thesisen
dc.typeMastergradsoppgaveen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel