ub.xmlui.mirage2.page-structure.muninLogoub.xmlui.mirage2.page-structure.openResearchArchiveLogo
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Velg spraaknorsk 
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Administrasjon/UB
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Universitetsbiblioteket
  • Artikler, rapporter og annet (UB)
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Universitetsbiblioteket
  • Artikler, rapporter og annet (UB)
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Genome editing in food and feed production – implications for risk assessment

Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/31121
Thumbnail
Åpne
article.pdf (3.678Mb)
(PDF)
Dato
2021-10-29
Type
Research report
Forskningsrapport

Forfatter
Bodin, Johanna Eva; Thorstensen, Tage; Alsheikh, Muath K; Basic, Dean; Edvardsen, Rolf Brudvik; Dalen, Knut Tomas; das Neves, Carlos Gonçalo; Duale, Nur; Eklo, Ole Martin; Ergon, Åshild Gunilla; Jevnaker, Anne-Marthe Ganes; Hindar, Kjetil; Håvarstein, Leiv Sigve; Malmstrøm, Martin; Nielsen, Kaare Magne; Olsen, Siri Lie; Rueness, Eli Knispel; Sanden, Monica; Sipinen, Ville Erling; Vikse, Rose; von Krogh, Kristine; Våge, Dag Inge; Wargelius, Anna; Wendell, Micael; Yazdankhah, Siamak Pour; Alexander, Jan; Bruzell, Ellen Merete; Hemre, Gro Ingunn; Vandvik, Vigdis; Agdestein, Angelika; Elvevoll, Edel O.; Hessen, Dag Olav; Hofshagen, Merete; Husøy, Trine; Knutsen, Helle Katrine; Krogdahl, Åshild; Nilsen, Asbjørn Magne; Rafoss, Trond; Skjerdal, Olaug Taran; Steffensen, Inger-Lise Karin; Strand, Tor Arne; Velle, Gaute; Wasteson, Yngvild
Sammendrag
The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM) initiated this work to examine the extent to which organisms developed by genome-editing technologies pose new challenges in terms of risk assessment. This report considers whether the risk assessment guidance on genetically modified organisms, developed by the European Food Safety Authority (EFSA), can be applied to evaluate potential risks of organisms developed by genome editing.
Forlag
Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM)
Serie
VKM Report 2021: 18
Sitering
Bodin J, Thorstensen T, Alsheikh MK, Basic D, Edvardsen R, Dalen KTD, das Neves CG, Duale N, Eklo OM, Ergon Å, Jevnaker AM, Hindar K, Håvarstein LS, Malmstrøm M, Nielsen KM, Olsen SL, Rueness EK, Sanden M, Sipinen VE, Vikse R, von Krogh K, Våge DI, Wargelius A, Wendell M, Yazdankhah SP, Alexander J, Bruzell E, Hemre GI, Vandvik V, Agdestein A, Elvevoll EO, Hessen DO, Hofshagen M, Husøy T, Knutsen HK, Krogdahl Å, Nilsen AM, Rafoss T, Skjerdal T, Steffensen I-L, Strand TA, Velle G, Wasteson Y. Genome editing in food and feed production – implications for risk assessment. VKM Report. 2021(18)
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Artikler, rapporter og annet (UB) [3245]
Copyright 2021 The Author(s)

Bla

Bla i hele MuninEnheter og samlingerForfatterlisteTittelDatoBla i denne samlingenForfatterlisteTittelDato
Logg inn

Statistikk

Antall visninger
UiT

Munin bygger på DSpace

UiT Norges Arktiske Universitet
Universitetsbiblioteket
uit.no/ub - munin@ub.uit.no

Tilgjengelighetserklæring