dc.contributor.advisor | Edvardsen, Edmund | |
dc.contributor.author | Hansen, Odd-Magne | |
dc.date.accessioned | 2010-08-09T12:57:39Z | |
dc.date.available | 2010-08-09T12:57:39Z | |
dc.date.issued | 2010-06 | |
dc.description.abstract | Denne mastergradsoppgaven i pedagogikk handler om det å bli kokk. Her fokuseres det på hvordan en lærer å lage mat som restaurantkokkene. I kontrast til dagens utdanningsopplegg, hvor elevene begynner utdanningen med tradisjonell klasseromsundervisning, argumenteres det her for at kjøkkenet er stedet å starte undervisningen av de som skal bli kokker. Dette blir tydelig når en innser at en faktisk trenger en god del kjøkkenerfaring før en kan noe så tilsynelatende enkelt som å koke vann.
Kunsten å koke vann handler også om noe mer enn at kokker må lære seg teknikker som reell vannkoking. Å mestre kunsten å koke vann handler også om å metaforisk sett få det indre vannet til å koke. I denne betydningen, som opprinnelig er et bilde på utviklingen i kampkunsten Taekwon-Do, gir kunsten å koke vann et bilde på realiseringen av kroppens potensiale, fra en starter med kaldt vann, til en har fått vannet til å koke. Greier en å holde vannet ved kokepunktet vil en også kunne forbedre sine ferdigheter, og lære det en kan videre til de som kommer etter. | en |
dc.format.extent | 849729 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10037/2607 | |
dc.identifier.urn | URN:NBN:no-uit_munin_2353 | |
dc.language.iso | nob | en |
dc.publisher | Universitetet i Tromsø | en |
dc.publisher | University of Tromsø | en |
dc.rights.accessRights | openAccess | |
dc.rights.holder | Copyright 2010 The Author(s) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0 | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0) | en_US |
dc.subject.courseID | PED-3900 | nor |
dc.subject | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Pedagogiske fag: 280::Fagdidaktikk: 283 | en |
dc.subject | VDP::Social science: 200::Education: 280::Subject didactics: 283 | en |
dc.subject | Kunsten å koke vann | en |
dc.subject | The Art of Boiling Water | en |
dc.subject | Taekwon-Do | en |
dc.subject | kokekunst | en |
dc.subject | kokk | en |
dc.subject | kokkelærling | en |
dc.subject | instruktør | en |
dc.subject | elev | en |
dc.subject | kampkunst | en |
dc.subject | martial art | en |
dc.subject | læring | en |
dc.subject | undervisning | en |
dc.subject | lærling | en |
dc.subject | matlaging | en |
dc.subject | mat | en |
dc.subject | restaurant | en |
dc.subject | kraft | en |
dc.subject | kokepunktet | en |
dc.title | Kunsten å koke vann | en |
dc.type | Master thesis | en |
dc.type | Mastergradsoppgave | en |