Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNilssen, Jon
dc.contributor.authorBertheussen, Bernt Arne
dc.contributor.authorDreyer, Bent
dc.date.accessioned2014-12-09T08:00:10Z
dc.date.available2014-12-09T08:00:10Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractI artikkelen spør vi først om det er forskjeller i lønnsomheten til de få gjenværende filetbedriftene i Norge. Dette får vi bekreftet ved å analysere ti år med regnskapsdata for hele populasjonen. Deretter spør vi om variasjonen i lønnsomheten kan knyttes til bedriftenes valg av råvareleverandører. Våre resultater viser at bedriftene som har den høyeste andelen ferskt kvalitetsråstoff, oppnår bedre lønnsomhet enn de som bruker mer frossen fisk. Til slutt diskuterer vi mulige forklaringer og implikasjoner av funnene.en
dc.identifier.citationØkonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi 24(2014) nr. 04 s. 1-17en
dc.identifier.cristinIDFRIDAID 1104779
dc.identifier.issn0803-6799
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/6882
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_6481
dc.language.isonoben
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929en
dc.titleHvilken råstoffstrategi er mest lønnsom for norske filetbedrifter?en
dc.typeJournal articleen
dc.typeTidsskriftartikkelen
dc.typePeer revieweden


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel