Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorHansen, Kåre
dc.contributor.authorStene, Ove Marius Helø
dc.date.accessioned2007-06-19T12:04:10Z
dc.date.available2007-06-19T12:04:10Z
dc.date.issued2007-05-05
dc.description.abstractStudie av konsumenters assosiasjoner til buknafisk fra Spindaj. Studiens formål er å identifisere nøkkelfaktorer for merkeverdi for en lokal bedrift. Et av funnene i studien viser at det er forskjeller i preferanser til forbrukerne. Mens mange gjerne forbinder buknafisk med festlige anledninger og som substitutt for den allerede populære lutefisken, velger mange dette produktet som hverdagsmat. Grunnen til dette kan være den svært varierende kvalitet på ferskfisk fra butikker. Derfor foretrekkes buknafisk av mange som hverdagsmat på grunn av sin gode smak og jevne kvalitet. Opprinnelsessted og at bedriften har god kontroll fra fangst, produksjon og hele veien fram til kundene er også viktige elementer for preferanser til boknafisk fra Spindaj. Dette gjør at kundene er villig til å betale en høyere pris for garantert god kvalitet. I norsk målestokk viser det seg at små lokale tilvirkere med en sterk merkevareprofil kan oppnå suksess i lokalmarkedene. Studien vil bidra til å identifisere hvilke elementer Spindaj skal bygge sin posisjoneringsstrategi på.en
dc.format.extent938293 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/1046
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_868
dc.language.isonoben
dc.publisherUniversitetet i Tromsøen
dc.publisherUniversity of Tromsøen
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2007 The Author(s)
dc.subjectVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Statsvitenskap og organisasjonsteori: 240en
dc.subjectVDP::Teknologi: 500::Industri- og produktdesign: 640en
dc.subjectVDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920en
dc.subjectVDP::Landbruks- og fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929en
dc.subjectSjømaten
dc.subjectMarkedsføringen
dc.subjectMerkevarebyggingen
dc.titleKonsumenters assosiasjoner til et lokalt nisjeprodukt og mulige implikasjoner for merkevarebygging - eksemplet boknafisk fra Spindajen
dc.typeMaster thesisen
dc.typeMastergradsoppgaveen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel