ub.xmlui.mirage2.page-structure.muninLogoub.xmlui.mirage2.page-structure.openResearchArchiveLogo
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Velg spraaknorsk 
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Administrasjon/UB
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Norges fiskerihøgskole
  • Artikler, rapporter og annet (Norges fiskerihøgskole)
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Norges fiskerihøgskole
  • Artikler, rapporter og annet (Norges fiskerihøgskole)
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Seafood from a changing Arctic

Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/12280
DOI
https://doi.org/10.1007/s13280-017-0954-2
Thumbnail
Åpne
article.pdf (2.706Mb)
(PDF)
Dato
2017-10-27
Type
Journal article
Tidsskriftartikkel
Peer reviewed

Forfatter
Troell, Max; Eide, Arne; Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Crépin, Anne-Sophie
Sammendrag
We review current knowledge about climate change impacts on Arctic seafood production. Large-scale changes in the Arctic marine food web can be expected for the next 40–100 years. Possible future trajectories under climate change for Arctic capture fisheries anticipate the movement of aquatic species into new waters and changed the dynamics of existing species. Negative consequences are expected for some fish stocks but others like the Barents Sea cod (Gadus morhua) may instead increase. Arctic aquaculture that constitutes about 2% of global farming is mainly made up of Norwegian salmon (Salmo salar) farming. The sector will face many challenges in a warmer future and some of these are already a reality impacting negatively on salmon growth. Other more indirect effects from climate change are more uncertain with respect to impacts on the economic conditions of Arctic aquaculture.
Beskrivelse
Source at: https://doi.org/10.1007/s13280-017-0954-2
Forlag
Springer Verlag
Sitering
Troell, M., Eide, A., Isaksen, J. R., Hermansen, Ø. & Crépin, A.-S. (2017). Seafood from a changing Arctic. Ambio, 46, 368-386. https://doi.org/10.1007/s13280-017-0954-2
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Artikler, rapporter og annet (Norges fiskerihøgskole) [1053]

Bla

Bla i hele MuninEnheter og samlingerForfatterlisteTittelDatoBla i denne samlingenForfatterlisteTittelDato
Logg inn

Statistikk

Antall visninger
UiT

Munin bygger på DSpace

UiT Norges Arktiske Universitet
Universitetsbiblioteket
uit.no/ub - munin@ub.uit.no

Tilgjengelighetserklæring