ub.xmlui.mirage2.page-structure.muninLogoub.xmlui.mirage2.page-structure.openResearchArchiveLogo
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Velg spraaknorsk 
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Administrasjon/UB
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Norges fiskerihøgskole
  • Artikler, rapporter og annet (Norges fiskerihøgskole)
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
  • Norges fiskerihøgskole
  • Artikler, rapporter og annet (Norges fiskerihøgskole)
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The risk of development of antimicrobial resistance with the use of coccidiostats in poultry diets. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety

Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/13942
Thumbnail
Åpne
article.pdf (4.450Mb)
(PDF)
Dato
2015-12-14
Type
Research report
Forskningsrapport

Forfatter
Nesse, Live Lingaas; Bakke, Anne Marie; Eggen, Trine; Hoel, Kristian; Kaldhusdal, Magne; Ringø, Einar; Yazdankhah, Siamak Pour
Sammendrag
Antimikrobielle midler har revolusjonert medisinen i det 20. århundre ved å gi effektiv behandling mot infeksjonssykdommer. Mikroorganismer har imidlertid evnen til å utvikle reistens mot slike stoffer. Bruk av antimikrobielle midler bidrar til utvikling av resistente stammer. Det er viktig å forsøke å hindre resistens mot antimikrobielle stoffer som vi er avhengige av for behandling av smittsomme sykdommer hos mennesker. Bruk av antimikrobielle midler til matproduserende dyr kan skape en kilde til resistente bakterier som kan spres til mennesker både ved direkte kontakt og gjennom mat.
 
Antimicrobials revolutionized human as well as animal medicine in the 20th century by providing effective treatment of diseases caused by pathogenic microorganisms. However, microorganisms have the ability to develop antimicrobial resistant strains. This occurs when microorganisms mutate or when resistance genes are exchanged between them. The use of antimicrobial drugs accelerates the emergence of drug-resistant strains. A priority is to safeguard the efficacy of antimicrobial drugs we depend on for treatment of infectious diseases in humans. Use of antimicrobials in food animals can create a source of antimicrobial resistant bacteria that can spread to humans both by direct contact and through the food supply.
 
Forlag
Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Serie
VKM Report ; 2015:30
Sitering
VKM (2017). The risk of development of antimicrobial resistance with the use of coccidiostats in poultry diets. (VKM report 2015:30). Oslo: Norwegian Scientific Committee for Food Safety.
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Artikler, rapporter og annet (Norges fiskerihøgskole) [1053]

Bla

Bla i hele MuninEnheter og samlingerForfatterlisteTittelDatoBla i denne samlingenForfatterlisteTittelDato
Logg inn

Statistikk

Antall visninger
UiT

Munin bygger på DSpace

UiT Norges Arktiske Universitet
Universitetsbiblioteket
uit.no/ub - munin@ub.uit.no

Tilgjengelighetserklæring