Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorAlteren, Gro
dc.contributor.authorRorgemoen, Lars Olai Flydal
dc.date.accessioned2020-06-02T09:40:59Z
dc.date.available2020-06-02T09:40:59Z
dc.date.issued2020-03-01
dc.description.abstractMiljømerker på produkter har blitt mer utbredt i dagligvaren, og deres hensikt er å hjelpe forbrukeren med å identifisere miljøvennlige produkter. Det er imidlertid usikkert hvor godt kjent forbrukere er med miljømerkene og hvor aktivt de bruker dem (Vermeir & Verbeke, 2006). Denne oppgaven undersøker norske forbrukeres holdning til miljømerker, og om holdning kan forklare intensjon til kjøp eller preferanse for MSC-merket sjømat. Oppgaven henter inspirasjon fra Ajzens (1991) teori om planlagt atferd. Datainnsamlingen bestod av en spørreundersøkelse som ble distribuert over internett. 217 deltakere besvarte spørreskjemaet. Resultatene viser at engasjement for miljø og tillit til miljømerker er viktigst for formingen av positive holdninger til miljømerker. I tillegg fungerer generell holdning som en mellomliggende variabel til intensjon til kjøp og preferanse for MSC-merkede produkter.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/18411
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2020 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDBED-3902
dc.subjectVDP::Social science: 200::Economics: 210en_US
dc.subjectVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210en_US
dc.titleKan positiv holdning til miljømerker føre til preferanse for MSC-merkede sjømatprodukter? En forbrukeranalyse om holdninger til miljømerker.en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)