Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorJohnsen, Marit
dc.contributor.advisorRønningsbakk, Lisbet
dc.contributor.authorNyvold, Stina Berger
dc.date.accessioned2022-08-11T05:49:36Z
dc.date.available2022-08-11T05:49:36Z
dc.date.issued2022-05-15en
dc.description.abstractHensikten med studien var å finne ut hvordan man kan fremme elevers motivasjon i matematikk. Med utgangspunkt i motivasjonsteori planla jeg et undervisningsopplegg i måling av vekt der elevene skulle utforske og brukte kunnskapen sin om måling av vekt på skolekjøkkenet. Studiens problemstilling er: Hvordan kan elevenes motivasjon for matematikk fremmes gjennom et praktisk undervisningsopplegg i mat og helse? Studien har også et forskningsspørsmål: Hvordan kommer motivasjon til uttrykk når elevens opplevelse av mestring, autonomi og tilhørighet planlegges og ivaretas i undervisningsopplegget? Studien tar utgangspunkt i selvbestemmelsesteorien og forventing om mestring. Jeg har samlet inn kvalitativ data gjennom observasjon, fokusgruppeintervju og spørreundersøkelser. Jeg analyserte dataene induktivt gjennom koding og kategorisering. Funnene mine antyder at elevenes opplevelse av autonomi var mest betydningsfullt for deres motivasjon.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/26096
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universitetno
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen
dc.rights.holderCopyright 2022 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDLER-3908
dc.subject283en_US
dc.titleMatematikk, motivasjon og matlagingen_US
dc.typeMastergradsoppgaveno
dc.typeMaster thesisen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)