Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorJinghua, Xie
dc.contributor.authorHustad, Vegar Fornes
dc.date.accessioned2022-09-02T04:30:25Z
dc.date.available2022-09-02T04:30:25Z
dc.date.issued2022-05-14en
dc.description.abstractMakroalger har et stort potensial i Norge. Mulighetene for bærekraftig produksjon og helsemessige fordeler ved konsum er store. Likevel er konsumet av makroalger lavt i Norge, og det har forblitt et nisjeprodukt. Denne oppgaven undersøkte hvordan et sett faktorer påvirker kjøpsintensjon av makroalger for norske konsumenter. Faktorene som ble undersøkt i oppgaven var neofobi, helsebevissthet, og miljøbevissthet. Tidligere forskning på konsum av makroalger har pekt på disse faktorene som viktige for å predikere kjøpsintensjon av makroalger. Videre ble de forankret i de demografiske faktorene kjønn, alder, inntekt, utdanning, sivilstatus, og familiesituasjon. Resultatene til oppgaven er basert på en spørreundersøkelse. Denne undersøkelsen ble sendt ut høsten 2021, og ble distribuert via Facebook, LinkedIn og Canvas ut til 291 respondenter i Norge. Resultatene viste at flertallet av hadde spist makroalger på et tidligere tidspunkt, og flertallet av respondentene stilte seg positivt til å konsumere makroalger hvis det blir mer tilgjengelig i norske butikker. Miljøbevissthet viste seg å påvirke intensjonen til konsum av makroalger positivt. Neofobi, frykt for å prøve nye matvarer var en faktor som påvirket konsum av makroalger negativt. Helsebevissthet hadde ikke like store utslag som miljøbevissthet og neofobi. Blant de demografiske faktorene viser ikke inntekt og utdanning å påvirke konsum stor grad. Lavere aldersgruppe påvirket konsum i positiv retning. Faktorene familiestatus og sivilstatus påvirket tidligere konsum av makroalger, og familiestatus påvirket i tillegg intensjon til fremtidig konsum av makroalger.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/26555
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen
dc.publisherUiT Norges arktiske universitetno
dc.rights.holderCopyright 2022 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDFSK-3960
dc.subjectMakroalgeren_US
dc.subjectMarkeden_US
dc.subjectSjømaten_US
dc.titleFaktorene som påvirker matkonsumet av makroalger for norske konsumenteren_US
dc.typeMaster thesisen
dc.typeMastergradsoppgaveno


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)