Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/29038Dato
2023-01Type
Research reportForskningsrapport
Sammendrag
Dette notatet er Folkehelseinstituttets svar til Helse- og omsorgsdepartementets oppdrag om å synliggjøre gjeldende kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse. I Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021) utgitt mars 2017 (Regjeringen, 2017) ble betydningen av kosthold, mat og måltider for psykisk helse og livskvalitet satt på dagsorden.
Hensikten med notatet har vært å oppdatere status for gjeldende kunnskap om kosthold og psykisk helse og å gi råd for det videre arbeidet. Første utkast ble utarbeidet i 2019 og oppdatert i 2022. Forfatterne har valgt ut fem aktuelle spørsmål og besvart disse basert hovedsakelig på oppsummering av systematiske kunnskapsoppsummeringer.
Anne Lise Brantsæter, seniorforsker, Avdeling for mattrygghet, og Arnstein Mykletun, seniorforsker og professor, Avdeling for forskning og analyse av helsetjenesten, har utarbeidet dette notatet. Anita Lill Hansen, professor ved Universitetet i Bergen, og Leif Edvard Aarø, seniorforsker og professor, FHI har fagfellevurdert dokumentet.
Beskrivelse
Source at https://www.fhi.no/.
Forlag
FolkehelseinstituttetSitering
Brantsæter AL, Mykletun A. Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021). Folkehelseinstituttet, Område for psykisk og fysisk helse; 2023. 22 p.Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2023 The Author(s)