ub.xmlui.mirage2.page-structure.muninLogoub.xmlui.mirage2.page-structure.openResearchArchiveLogo
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Velg spraakEnglish 
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Administration/UB
View Item 
  •   Home
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Institutt for samfunnsmedisin
  • Artikler, rapporter og annet (samfunnsmedisin)
  • View Item
  •   Home
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Institutt for samfunnsmedisin
  • Artikler, rapporter og annet (samfunnsmedisin)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)

Permanent link
https://hdl.handle.net/10037/29038
Thumbnail
View/Open
article.pdf (433.3Kb)
Published version (PDF)
Date
2023-01
Type
Research report
Forskningsrapport

Author
Brantsæter, Anne Lise; Mykletun, Arnstein
Abstract
Dette notatet er Folkehelseinstituttets svar til Helse- og omsorgsdepartementets oppdrag om å synliggjøre gjeldende kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse. I Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021) utgitt mars 2017 (Regjeringen, 2017) ble betydningen av kosthold, mat og måltider for psykisk helse og livskvalitet satt på dagsorden.

Hensikten med notatet har vært å oppdatere status for gjeldende kunnskap om kosthold og psykisk helse og å gi råd for det videre arbeidet. Første utkast ble utarbeidet i 2019 og oppdatert i 2022. Forfatterne har valgt ut fem aktuelle spørsmål og besvart disse basert hovedsakelig på oppsummering av systematiske kunnskapsoppsummeringer.

Anne Lise Brantsæter, seniorforsker, Avdeling for mattrygghet, og Arnstein Mykletun, seniorforsker og professor, Avdeling for forskning og analyse av helsetjenesten, har utarbeidet dette notatet. Anita Lill Hansen, professor ved Universitetet i Bergen, og Leif Edvard Aarø, seniorforsker og professor, FHI har fagfellevurdert dokumentet.

Description
Source at https://www.fhi.no/.
Publisher
Folkehelseinstituttet
Citation
Brantsæter AL, Mykletun A. Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021). Folkehelseinstituttet, Område for psykisk og fysisk helse; 2023. 22 p.
Metadata
Show full item record
Collections
  • Artikler, rapporter og annet (samfunnsmedisin) [1515]
Copyright 2023 The Author(s)

Browse

Browse all of MuninCommunities & CollectionsAuthor listTitlesBy Issue DateBrowse this CollectionAuthor listTitlesBy Issue Date
Login

Statistics

View Usage Statistics
UiT

Munin is powered by DSpace

UiT The Arctic University of Norway
The University Library
uit.no/ub - munin@ub.uit.no

Accessibility statement (Norwegian only)