Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBrantsæter, Anne Lise
dc.contributor.authorMykletun, Arnstein
dc.date.accessioned2023-04-24T13:17:22Z
dc.date.available2023-04-24T13:17:22Z
dc.date.issued2023-01
dc.description.abstractDette notatet er Folkehelseinstituttets svar til Helse- og omsorgsdepartementets oppdrag om å synliggjøre gjeldende kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse. I Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021) utgitt mars 2017 (Regjeringen, 2017) ble betydningen av kosthold, mat og måltider for psykisk helse og livskvalitet satt på dagsorden. <p> <p>Hensikten med notatet har vært å oppdatere status for gjeldende kunnskap om kosthold og psykisk helse og å gi råd for det videre arbeidet. Første utkast ble utarbeidet i 2019 og oppdatert i 2022. Forfatterne har valgt ut fem aktuelle spørsmål og besvart disse basert hovedsakelig på oppsummering av systematiske kunnskapsoppsummeringer. <p> <p>Anne Lise Brantsæter, seniorforsker, Avdeling for mattrygghet, og Arnstein Mykletun, seniorforsker og professor, Avdeling for forskning og analyse av helsetjenesten, har utarbeidet dette notatet. Anita Lill Hansen, professor ved Universitetet i Bergen, og Leif Edvard Aarø, seniorforsker og professor, FHI har fagfellevurdert dokumentet.en_US
dc.descriptionSource at <a href=https://www.fhi.no/>https://www.fhi.no/</a>.en_US
dc.identifier.citationBrantsæter AL, Mykletun A. Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021). Folkehelseinstituttet, Område for psykisk og fysisk helse; 2023. 22 p.en_US
dc.identifier.cristinIDFRIDAID 2124007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/29038
dc.language.isonoben_US
dc.publisherFolkehelseinstitutteten_US
dc.relation.urihttps://www.fhi.no/contentassets/b2c552db8ed9492882b22ffa01f4ee7f/kosthold-og-psykisk-helse-bindestrek-ny.pdf
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2023 The Author(s)en_US
dc.titleKosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)en_US
dc.type.versionpublishedVersionen_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.typeForskningsrapporten_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel