dc.contributor.author | Brantsæter, Anne Lise | |
dc.contributor.author | Mykletun, Arnstein | |
dc.date.accessioned | 2023-04-24T13:17:22Z | |
dc.date.available | 2023-04-24T13:17:22Z | |
dc.date.issued | 2023-01 | |
dc.description.abstract | Dette notatet er Folkehelseinstituttets svar til Helse- og omsorgsdepartementets oppdrag om å synliggjøre gjeldende kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse. I Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021) utgitt mars 2017 (Regjeringen, 2017) ble betydningen av kosthold, mat og måltider for psykisk helse og livskvalitet satt på dagsorden. <p>
<p>Hensikten med notatet har vært å oppdatere status for gjeldende kunnskap om kosthold og psykisk helse og å gi råd for det videre arbeidet. Første utkast ble utarbeidet i 2019 og oppdatert i 2022. Forfatterne har valgt ut fem aktuelle spørsmål og besvart disse basert hovedsakelig på oppsummering av systematiske kunnskapsoppsummeringer. <p>
<p>Anne Lise Brantsæter, seniorforsker, Avdeling for mattrygghet, og Arnstein Mykletun, seniorforsker og professor, Avdeling for forskning og analyse av helsetjenesten, har utarbeidet dette notatet. Anita Lill Hansen, professor ved Universitetet i Bergen, og Leif Edvard Aarø, seniorforsker og professor, FHI har fagfellevurdert dokumentet. | en_US |
dc.description | Source at <a href=https://www.fhi.no/>https://www.fhi.no/</a>. | en_US |
dc.identifier.citation | Brantsæter AL, Mykletun A. Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021). Folkehelseinstituttet, Område for psykisk og fysisk helse; 2023. 22 p. | en_US |
dc.identifier.cristinID | FRIDAID 2124007 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10037/29038 | |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Folkehelseinstituttet | en_US |
dc.relation.uri | https://www.fhi.no/contentassets/b2c552db8ed9492882b22ffa01f4ee7f/kosthold-og-psykisk-helse-bindestrek-ny.pdf | |
dc.rights.accessRights | openAccess | en_US |
dc.rights.holder | Copyright 2023 The Author(s) | en_US |
dc.title | Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021) | en_US |
dc.type.version | publishedVersion | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.type | Forskningsrapport | en_US |