Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorEilertsen, Karl-Erik
dc.contributor.authorChristensen, Chris Robin
dc.date.accessioned2012-12-18T08:41:24Z
dc.date.available2012-12-18T08:41:24Z
dc.date.issued2012-06-01
dc.description.abstractHovedmålet med denne oppgaven har vært å fastslå sammensetningen av lipider og aminosyrer, i tillegg til vann og askeinnhold i blåskjell og kamskjell (Mytilus edulis og Pecten maximus). Evnen til å hemme angiotensin converterende enzym (ACE) ble også undersøkt. I tillegg ble det undersøkt hvilken effekt to ulike typer tilberedning hadde på de ulike faktorene. Resultatene viste en tydelig forskjell i mengde aminosyrer og lipider, og ulik sammensetning av aminosyrer mellom de to artene. Lipidsammensetningen var ulik for de to artene, men begge hadde en typisk marin lipidprofil med høy mengde EPA og DHA. Koking viste seg å ha større effekt på sammensetningen enn hurtig steking. ACE-hemming var kun påvirket av koking, men så ikke ut til å påvirkes av tilberedning når man justerte for proteininnhold. Konklusjonen er at både kamskjell og blåskjell er gode kilder til EPA og DHA, gode proteinkilder med stor mengde essensielle aminosyrer. Kamskjell og blåskjell har ACE-hemmende effekt og effekten ser ut til å ha sammenheng med proteinmengden.en
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/4695
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_4413
dc.language.isoengen
dc.publisherUniversitetet i Tromsøen
dc.publisherUniversity of Tromsøen
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2012 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDFSK-3960en
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929en
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929en
dc.titleProximate composition and ACE-inhibitory peptides from two species of bivalve mollusks (Mytilus edulis and Pecten maximus)en
dc.typeMaster thesisen
dc.typeMastergradsoppgaveen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)