Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorEsaiassen, Margrethe
dc.contributor.advisorNøstvold, Bjørg Helen
dc.contributor.authorKarlsen, Konstanse
dc.date.accessioned2019-06-05T11:08:44Z
dc.date.available2019-06-05T11:08:44Z
dc.date.issued2018-05-14
dc.description.abstractMålet med denne undersøkelsen var å finne ut hvilke faktorer norske og portugisiske aktører mener er viktigst for kvaltieten på saltfisk, og hvordan dagens leverte kvalitet kan tilpasses nye produktkategorier. Oppgaven bygger på intervjuer med totalt 15 personer med ulik tilknytning til saltfisk og klippfisk i Norge og Portugal. Resultatene av undersøkelsene viste at de norske og portugisiske aktørene legger vekt på ulike ting når de snakker om kvalitet på saltfisk og klippfisk. Mens de portugisiske aktørene er opptatt av vasking, blod eller farge, salting, tykkelsen på fisken og spalting er de norske mest opptatt av feil på råstoffet. For produkter som fryst utvannet klippfisk er det enighet blant norske og portugisiske aktører om at det kreves en bedre kvalitet på saltfisken. For på best mulig måte å tilpasse seg markedet bør norske saltfiskprodusenter prioritere produksjon av saltfisk, og arbeide for å levere en stabilt god kvalitet over tid. Dette kan på sikt føre til at de oppnår bedre priser i det portugisiske markedet.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/15440
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2018 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDFSK-3960
dc.subjectSaltfisken_US
dc.subjectKlippfisken_US
dc.subjectKvaliteten_US
dc.subjectMarkeden_US
dc.subjectPortugalen_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920en_US
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920en_US
dc.titleKvaliteten på norsk saltfisk i Portugal. En studie av hvilke faktorer som oppfattes som viktigst for kvaliteten på saltfisk, sett fra norsk og portugisisk ståsted, samt vurderinger av hvorvidt dagens leverte kvalitet kan tilpasses nye produktkategorier.en_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)