Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene bakterier med krydder og urter
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/19287Dato
2007-09-26Type
Research reportForskningsrapport
Forfatter
Rimstad, Espen; Høiby, E. Arne; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fredrik; Lunestad, Bjørn Tore; Nygård, Karin Maria; Olsvik, Ørjan; Nesbakken, Truls; Robertson, Lucy; Tryland, Morten; Tranulis, Michael A.; Vainio, Kirsti; Blom, HansSammendrag
Forbruket av krydder i Norge øker og ligger per i dag på vel ½ kg per person og år (2006). Forbruket hos oss er imidlertid fortsatt langt lavere enn i enkelte andre industriland (eksempelvis USA med et forbruk på 1,6 kilo per person og år) og vil derfor sannsynligvis fortsatt øke ganske betydelig. Også antall ulike kryddertyper øker, parallelt med økende interesse for ”eksotisk” (ikke minst asiatisk) mat. Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet startet denne egeninitierte saken for å belyse mulig sammenheng mellom krydder som smittekilde og tarmpatogene bakterier isolert fra mennesker (f. eks Salmonella og E. coli) i Norge.
Beskrivelse
Source at https://vkm.no/