ub.xmlui.mirage2.page-structure.muninLogoub.xmlui.mirage2.page-structure.openResearchArchiveLogo
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Velg spraaknorsk 
    • EnglishEnglish
    • norsknorsk
  • Administrasjon/UB
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Institutt for medisinsk biologi
  • Artikler, rapporter og annet (medisinsk biologi)
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Det helsevitenskapelige fakultet
  • Institutt for medisinsk biologi
  • Artikler, rapporter og annet (medisinsk biologi)
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene bakterier med krydder og urter

Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/19287
Thumbnail
Åpne
article.pdf (523.3Kb)
(PDF)
Dato
2007-09-26
Type
Research report
Forskningsrapport

Forfatter
Rimstad, Espen; Høiby, E. Arne; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fredrik; Lunestad, Bjørn Tore; Nygård, Karin Maria; Olsvik, Ørjan; Nesbakken, Truls; Robertson, Lucy; Tryland, Morten; Tranulis, Michael A.; Vainio, Kirsti; Blom, Hans
Sammendrag
Forbruket av krydder i Norge øker og ligger per i dag på vel ½ kg per person og år (2006). Forbruket hos oss er imidlertid fortsatt langt lavere enn i enkelte andre industriland (eksempelvis USA med et forbruk på 1,6 kilo per person og år) og vil derfor sannsynligvis fortsatt øke ganske betydelig. Også antall ulike kryddertyper øker, parallelt med økende interesse for ”eksotisk” (ikke minst asiatisk) mat. Faggruppen for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet startet denne egeninitierte saken for å belyse mulig sammenheng mellom krydder som smittekilde og tarmpatogene bakterier isolert fra mennesker (f. eks Salmonella og E. coli) i Norge.
Beskrivelse
Source at https://vkm.no/
Forlag
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)
Serie
VKM report ; 2007:53
Sitering
Rimstad E, Høiby EA, Kapperud G, Lassen JF, Lunestad BT, Nygård KM, Olsvik Ø, Nesbakken T, Robertson LJ, Tryland M, Tranulis M, Vainio K. Risikovurdering; import og spredning av tarmpatogene bakterier med krydder og urter . Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM); 2007. 37 p.. VKM report(2007:53)
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Artikler, rapporter og annet (medisinsk biologi) [1103]

Bla

Bla i hele MuninEnheter og samlingerForfatterlisteTittelDatoBla i denne samlingenForfatterlisteTittelDato
Logg inn

Statistikk

Antall visninger
UiT

Munin bygger på DSpace

UiT Norges Arktiske Universitet
Universitetsbiblioteket
uit.no/ub - munin@ub.uit.no

Tilgjengelighetserklæring