Assessment of benefits and risks of probiotics in baby foods Bifidobacterium lactis Bb12.
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/19399Dato
2010-05-14Type
Research reportForskningsrapport
Forfatter
Halvorsen, Ragnhild; Narvhus, Judith; Lassen, Jørgen Fr; Midtvedt, Tore; Rugtveit, Jarle; Yazdankhah, Siamak Pour; Andersen, Lene Frost; Frølich, Wenche; Frøyland, Livar; Haugen, Margaretha; Høiby, Anne; Kapperud, Georg; Lunestad, Bjørn Tore; Meltzer, Helle Margrete; Nesbakken, Truls; Nygård, Karin Maria; Robertson, Lucy; Olsvik, Ørjan; Paulsen, Jan Erik; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Rimstad, EspenSammendrag
The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM) has appointed an ad hoc-group of experts to answer a request from the Norwegian Food Safety Authority regarding benefit and risk assessment of B. lactis Bb12 in baby foods focusing on the age groups 4-6 months, 6-12 months and 1-3 years. This assessment is based on the literature provided by the notifier as well as that found by a MEDLINE search. Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet utarbeidet en nytte- og risikovurdering av B. lactis Bb12 med fokus på aldersgruppene 4-6 måneder, 6-12måneder og 1-3 år. For å besvare oppdraget nedsatte VKM en ad hoc-gruppe. Vurderingen er basert på gjennomgang av litteratur tilsendt fra søker og MEDLINE litteratursøk.
Beskrivelse
Source at https://vkm.no/
Forlag
Norwegian Scientific Committee for Food SafetyVitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)