Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorIversen, Audun
dc.contributor.advisorPettersen, Ingrid Kristine
dc.contributor.authorRyslett, Stine Sollund
dc.contributor.authorBergheim, Ida Sofie
dc.date.accessioned2022-09-05T07:12:28Z
dc.date.available2022-09-05T07:12:28Z
dc.date.issued2022-05-16
dc.description.abstractBlåskjelloppdrett omtales som noe nytt i Norge, til tross for at det er over 40 år siden det startet. Selv om forbrukere kjøper blåskjell på restaurant, er det fortsatt få forbrukere som har erfaringer med blåskjell. Målet med studien er å undersøke betydningen av produktegenskaper, normer og personlige og individuelle trekk for kjøpsintensjon og betalingsvilje for blåskjell hos norske forbrukere. Det teoretiske rammeverket tar utgangspunkt i teorien om planlagt atferd (Ajzen, 1991), samt tidligere studier på mat og teorier som tar for seg forbrukeratferd, herunder kjøpsintensjon og betalingsvilje. Studien er gjennomført ved å benytte oss av fokusgruppeintervju for å kartlegge forbrukernes holdninger samt avdekke eventuelle nye variabler som vi ønsket å benytte oss av i spørreundersøkelsen. Deretter gjennomførte vi datainnsamling ved hjelp av elektronisk spørreundersøkelse som ble distribuert gjennom Facebook, Instagram og e-post. Det var totalt 183 respondenter, hvor majoriteten var mellom 20-29 år og 52,5% var bosatt i Troms og Finnmark. Analyse av dataen ble utført i SPSS ved hjelp av faktoranalyse, reliabilitetsanalyse, korrelasjonsanalyse og regresjonsanalyse, hvor målene i begrepsmodellen stort sett var reliable og valide. Resultatene fra denne undersøkelsen viser at holdning har størst betydning for intensjon til å kjøpe blåskjell. Bekvemmelighetsorientering (lettvint og raskt) har også stor påvirkning for forbrukernes intensjonslojalitet. Mange av respondentene mente at blåskjell er lite tilgjengelig i matbutikkene, noe som kunne føre til en barriere for å kjøpe det. Blant respondentene var betalingsviljen positiv, og gjennomsnittet syntes at 103kr for 1 kg blåskjell i matbutikken var rettferdig pris. I en utvidet modell kom vi frem til at faktorene sensoriske egenskaper, pris, tilgjengelighet og innovasjonstilbøyelighet forklares av holdninger til blåskjell. Behov for unikhet og kvalitet på emballasje har ingen sammenheng med kjøpsintensjon til blåskjell, men det korrelerer med betalingsvilje.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/26606
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.rights.holderCopyright 2022 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)en_US
dc.subject.courseIDFSK-3960
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Andre fiskerifag: 929en_US
dc.subjectVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Fisheries science: 920::Other fisheries disciplines: 929en_US
dc.subjectHoldningen_US
dc.subjectBlåskjellen_US
dc.subjectBekvemmeligheten_US
dc.subjectKjøpsintensjonen_US
dc.subjectBetalingsviljeen_US
dc.titleKjøpsintensjon og betalingsvilje for blåskjell. Betydningen av produktegenskaper, normer og individuelle trekken_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)