Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorPrebensen, Nina Katrine
dc.contributor.authorSteinsvik, Aleksander Hansen
dc.date.accessioned2015-03-18T12:50:10Z
dc.date.available2015-03-18T12:50:10Z
dc.date.issued2015-02-10
dc.description.abstractI løpet av de siste tiår har flere studier vist at servicekvalitet kun er en svak prediktor for hvor mye kunder tipser på restauranter. Andre variabler har vist seg å spille en like stor rolle når tipsen skal bestemmes, men ingen komplett modell har blitt konstruert. Metoden for å måle servicekvalitet i tidligere studier har ofte vært enkel, og det har derfor vært i denne studiens hensikt å teste måleinstrumentet SERVPERF, utviklet av Cronin og Taylor (1992), for å måle servicekvalitet. Studien ble gjennomført med bruk av spørreskjema delt ut etter endt måltid på en restaurant i Tromsø. Det ble kun funnet en relasjon mellom én av SERVPERF-dimensjonene og tips: Tilgjengelighet. Tilfeller der menn hadde kvinnelige servitører viste seg å ha en signifikant relasjon til tipsing, og kundens inntekt og alkoholkonsum bidro i tillegg signifikant til modellen. Variabelen for tidligere erfaring i en jobb der man mottok tips, viste seg å være den mest signifikante variabelen i modellen. Matkvalitet, gruppens størrelse og kundens alder hadde ingen signifikant relasjon til tips. Modellen forklarte 38,3% av variansen i tips, F (9, 87) = 7,661, p < 0,005.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/7570
dc.identifier.urnURN:NBN:no-uit_munin_7157
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUiT Norges arktiske universiteten_US
dc.publisherUiT The Arctic University of Norwayen_US
dc.rights.accessRightsopenAccess
dc.rights.holderCopyright 2015 The Author(s)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)en_US
dc.subject.courseIDBED-3902en_US
dc.subjectVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213en_US
dc.subjectVDP::Social science: 200::Economics: 210::Business: 213en_US
dc.subjectMarkedsføringen_US
dc.subjectTipsingen_US
dc.subjectServicekvaliteten_US
dc.titleRelasjonen mellom servicekvalitet og tipsing. En studie av hva som gjør at kunder tipser på norske restauranteren_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeMastergradsoppgaveen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)
Med mindre det står noe annet, er denne innførselens lisens beskrevet som Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)