Dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Uttalelse fra Faggruppe for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Permanent link
https://hdl.handle.net/10037/18894Date
2010-04-15Type
Research reportForskningsrapport
Author
Nesbakken, Truls; Christensen, Hardy; Skjerve, Eystein; Nygård, Karin Maria; Yazdankhah, Siamak Pour; Lunestad, Bjørn Tore; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fr; Robertson, Lucy; Olsvik, Ørjan; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Rimstad, EspenAbstract
Mattilsynet har gitt VKM i oppgave å foreta en risikovurdering når det gjelder ”dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av varmt vann eller damp”. Da det er en bestemtdekontamineringsteknologi Mattilsynet ønsker utredet, velger faggruppen å bruke den mer presise betegnelsen ”overflatepasteurisering av slakt” som er i tråd med uttrykk og definisjoner som forskere innenfor dette området har benyttet om denne teknologien.
Publisher
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)Series
VKM Report ; 2010:14Citation
Nesbakken T, Christensen H, Skjerve E, Nygård KM, Yazdankhah SP, Lunestad BT, Kapperud G, Lassen JF, Robertson LJ, Olsvik Ø, Tranulis M, Tryland M, Rimstad E. Dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Uttalelse fra Faggruppe for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet. Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM); 2010. 41 p.. VKM Report(2010:14)Metadata
Show full item recordCollections
Copyright 2010 Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)